Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Σχετικά με αυτόν τον ιστότοπο

Αυτός ο ιστότοπος δημιουργήθηκε σαν αντίδραση στον θλιβερό κανόνα της σύγχρονης τηλεοπτικής και κινηματογραφικής πραγματικότητας.


Σαν εραστής της έβδομης τέχνης και, ταυτόχρονα, πιστός ακόλουθος του Ναζωραίου δεν μπορούσα παρά να διαπιστώσω την αντίθεση της ηγεμονίας της σύγχρονης κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής προς τις αρχές του Χριστιανισμού αλλά και το μίσος που, κάποιες φορές, αυτή εκφράζει προς το ίδιο το πρόσωπο του Θεανθρώπου.

Αλλά είπαμε. Αυτός είναι ο κανόνας. Υπάρχουν και εξαιρέσεις. Υπάρχουν καλές Χριστιανικές ταινίες.

Λίγες αλλά υπάρχουν!

Αποφασίσαμε λοιπόν να προτείνουμε κάποιες ταινίες με Χριστιανικά μηνύματα. Παλιότερες και νεότερες.


Η ενασχόλησή μας με αυτό το θέμα άρχισε εδώ και κάποια χρόνια.

Και για την δική μας προσωπική ψυχαγωγία αλλά και για τη χρήση της στο σχολείο. Για να προβάλλουμε χριστιανικές ταινίες στους μαθητές μας.


Με τον καιρό δημιουργήσαμε ένα αρκετά μεγάλο αρχείο.

Ωστόσο, να πάρει, θέλουμε να το μεγαλώσουμε περισσότερο!


Όπως και να' χει, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτόν τον ιστότοπο ώστε και άλλοι αδελφοί μας να αποκτήσουν αυτήν την εναλλακτική πρόταση στην ψυχαγωγία।

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου!!!


Βέβαια, κατά τη γνώμη μας, η παρουσίαση κάθε ταινίας πρέπει να συνοδεύεται και από ένα σχετικό σχολιασμό. Ειδικά, όταν η ταινία πρόκειται να προβληθεί σε σχολείο, μια εισαγωγή είναι απαραίτητη. Και για την επισήμανση θετικών σημείων της, και για τον διορθωτικό σχολιασμό κάποιων σφαλμάτων και αρνητικών στοιχείων που, ενδεχομένως, υπάρχουν σ' αυτήν, και για την πιο ολοκληρωμένη παρουσίασή της. Εμείς συνοδεύουμε κάθε παρουσίαση ταινίας με ένα συνοδευτικό κείμενο με σχετικές πληροφορίες και σχόλια.




Πιστεύουμε πως αυτός ο ιστότοπος μπορεί να φανεί χρήσιμος σε πολλούς.

Σε καθηγητές που θέλουν να παρουσιάσουν κάποια καλή ταινία στους μαθητές τους στα πλαίσια του μαθήματος ή κάποιου πολιτιστικού προγράμματος.

Σε Χριστιανούς που επιθυμούν να δουν μια ευχάριστη και ωφέλιμη ταινία στα πλαίσια της ατομικής ή και οικογενειακής ψυχαγωγίας.

Σε κατηχητές που επιθυμούν να προβάλλουν μια ταινία στα πλαίσια της ενοριακής δραστηριότητας.

Μια καλή χριστιανική ταινία είναι και ένα πολύ ωραίο δώρο!



ΝΑΙ! Η ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑ!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΟΥΜΕ!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ!

CitizenBasil


( Η χρήση των κειμένων του ιστοτόπου μας επιτρέπεται αρκεί να μην αλλοιώνεται το νόημά τους και να αναφέρεται η πηγή τους ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου