Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΗ DOLLY PARTON






Η καλή μας Dolly Parton, στην οποία έχουμε κάνει ειδικό αφιέρωμα, έχει κυκλοφορήσει και δύο χριστουγεννιάτικα άλμπουμς. Το πρώτο μαζί με τον γνωστό τραγουδιστή της Country, Kenny Rogers το1984, και το δεύτερο, το Home for Christmas μόνη της το 1991. Στο δεύτερο άλμπουμ της δεν συμπεριέλαβε τραγούδια που είχε τραγουδήσει μαζί με τον Kenny Rogers από σεβασμό στον διάσημο ερμηνευτή. Και τα δύο άλμπουμς συνοδεύτηκαν από αφιερώματα που προβλήθηκαν από την τηλεόραση.
 
Δεν θα αναφερθούμε στο πρώτο άλμπουμ. Δεν μας ενθουσίασε. Όμως, το δεύτερο χριστουγεννιάτικο άλμπουμ της Dolly είναι, πράγματι, εκπληκτικό. Χριστουγεννιάτικη διάθεση, ζωντάνια και κέφι σε μια ερμηνεία που ξεχειλίζει από συναίσθημα.
 
Αυτό που μας εντυπωσίασε ακόμη περισσότερο είναι το τηλεοπτικό αφιέρωμα που συνόδευσε την κυκλοφορία του Home for Christmas. Τα γυρίσματα έγιναν στην ιδιαίτερη πατρίδα της Dolly, τα Smokey mountains, στο χωριό, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η τραγουδίστρια, αλλά και στο θεματικό πάρκο Dollywood που βρίσκεται και αυτό στην ίδια περιοχή. Η Dolly συναντά την οικογένειά της - που δεν είναι μικρή - και όλοι μαζί τραγουδούν τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια του άλμπουμ. To αφιέρωμα σε βάζει κατευθείαν στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Χριστουγεννιάτικο συναίσθημα, ευλάβεια και δέος για τη γέννηση του Σωτήρα, τα ωραιότατα έθιμα της εποχής. Όλα τα  τραγούδια του άλμπουμ παρουσιάζονται σε ωραία βιντεάκια μέσα στην ταινία. Κάποια, τουλάχιστον, τραγούδια πρέπει να έχουν ηχογραφηθεί ξεχωριστά για το αφιέρωμα, αφού ακούγονται διαφορετικά απ' ότι στο άλμπουμ. Στο τέλος του αφιερώματος ακούμε και το Holly Night, που δεν υπάρχει στο άλμπουμ.
 
Παρουσιάζουμε αυτό το αφιέρωμα, παρά το ότι δεν υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι, γιατί η μουσική δεν χρειάζεται στίχους για να μιλήσει στην καρδιά του ανθρώπου. Και μόνο τα τραγούδια να ακούσετε από το αφιέρωμα, αρκεί. Άλλωστε, αυτή η Dolly είναι τόσο χαριτωμένο και εκφραστικό άτομο, που, πραγματικά, χαίρεσαι να την βλέπεις και να την ακούς, ακόμη και αν δεν καταλαβαίνεις ούτε μια λέξη από όσα λέει. Αν βρεθεί και κάποιος καλός άνθρωπος και υποτιτλίσει το βίντεο, ακόμη καλύτερα.
 


HOME FOR CHRISTMAS






Η Dolly μας έχει γυρίσει και μια συμπαθέστατη χριστουγεννιάτικη ταινία, το Smokey Mountain Christmas,που, ενίοτε, προβάλλει το Μακεδονία TV. Την βρήκαμε στο youtube χωρίς υπότιτλους. Το τραγούδι με το οποίο κλείνει η ταινία είναι εκπληκτικό.

 
SMOKEY MOUNTAIN CHRISTMAS





Παλαιότερο αφιέρωμά μας στη Dolly Parton δες ΕΔΩ